Afavorir al desenvolupament d’una autoestima sana

Des de ben petits se’ns ensenya allò que està bé del que no, quins són els valors i les normes que socialment guien el nostre comportament. Els adults del nostre voltant dediquen grans esforços a educar-nos per tal que siguem adults de profit pel dia de demà! Ben lluny de les malinterpretacions i sense ànim de criticar ni ofendre a ningú, aquest breu apunt pretén posar èmfasi a un detall que sovint perdem de vista: el valor de l’autoconcepte i l’autoestima.

La imatge que tenim de nosaltres mateixos i el valor que li donem, tenen una importància sovint infravalorada. Malgrat això, de ben segur molts estareu d’acord que si construïm una identitat pròpia i evitem jutjar-nos negativament, segurament ens sentirem més capaços d’aconseguir els objectius que ens proposem. No només això, també serà més probable que ens plantegem fites més ambicioses i que trobem els recursos que potenciïn les nostres capacitats o demanem ajuda si ens convé. Si el camí es torça o finalment topem amb un fracàs, valorar-nos positivament de forma incondicional també serà una bona manera de poder-ho afrontar i prevenir problemes emocionals i conductuals.

Es tracta doncs, d’un instrument més que si aprenem a manejar-lo ens facilitarà el camí. El principi pot resultar dificultós però a mesura que ho anem practicant i ho automatitzem, ho incorporarem a la nostra manera de funcionar i sense pensar-hi  ja formarà part de nosaltres.

2 thoughts on “Afavorir al desenvolupament d’una autoestima sana

    • Evidentment sempre és qüestió de matisos. Tampoc podem perdre la oportunitat de ser reflexius i prendre consciència dels aspectes que podem millorar. El que voldria destacar però és la importància de pendre-ho com un judici de valor constant del que som. Penso que en general, se’ns educa escassamemt a valorar-nos de forma incondicional. Això ens fa més vulnerables a la dependència emocional, les crítiques i en general a qualsevol esdeveniment vital estressant. M’agradaria saber-ne la teva opinió.
      Gràcies per comentar.

      Aprofito per animar a tothom que en tingui ganes a comentar el que li vingui de gust!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s