Intervenció Psicopedagògica als infants i adolescents amb dificultats en l’aprenentatge

Ja des de ben petits, hem d’afrontar un repte darrera l’altre. Contínuament des de l’escola se’ns demana assolir uns objectius d’aprenentatge consensuats i sovint esdevenen especialment difícils per alguns infants.

En alguns casos, es pot arribar a parlar de Trastorn de l’Aprenentatge, mentre que en d’altres serà simplement una dificultat en l’adquisició dels aprenentatges o una conseqüència d’un estat emocional o una situació conflictiva que dificulta el rendiment. En qualsevol cas, serà necessària l’avaluació de les fortaleses i mancances del nen/a o adolescent i a partir d’aquí treballar plegats per dotar de les estratègies necessàries per afavorir el seu desenvolupament.

Un Trastorn Específic de l’Aprenentatge és segons el CIE-10 (Classificació Internacional de les Malalties publicada per la OMS) un deteriorament clínicament significatiu del rendiment escolar específic. Així doncs, es manifesten dificultats en la lectura, l’escriptura, el raonament o les habilitas matemàtiques.  És necessari però que no presenti ni retard mental, ni malalties neurològiques, ni problemes de visió o audició així com tampoc conseqüència d’un problema emocional. Aquest dèficit ha de ser manifestat ja des de ben petit, és a dir, no ha sigut adquirit posteriorment. Tampoc pot ser explicat per factors externs que ho puguin justificar com per exemple l’absència d’escolarització (ja sigui a casa o en tot cas, que aquesta  no hagi sigut adequada) o l’absentisme escolar perllongat.

D’entre els Trastorns Específics de l’Aprenentatge podem diferenciar la Dislèxia, la Disortografia, la disgrafia i la discalculia, en funció de quina característiques s’observin.  Aquesta problemàtica sovint té conseqüències negatives molt rellevants en l’autoestima i les relacions amb els companys així com en les dinàmiques familiars.

Oferint una atenció psicopedagògica individualitzada, aconseguim fomentar una millora en l’adquisició dels aprenentatges i habilitats que permetran a l’infant, afrontar exitosament els reptes acadèmics, socials i a mig termini també laborals.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s